Activiteiten

Noordpool

Uitgestrekte natuurbranden, een Arctische zee met zeer weinig zeeijs, temperaturen tot 32°C in Alaska, een “hittegolf” in Groenland en blikseminslagen rond de noordpool.

Ook 2019  was een jaar van extremen in het noordpoolgebied. Eerder dat jaar verscheen een allesomvattend rapport waarin de toestand van het noordpoolgebied omschreven werd.

Bert Wouters studeerde Lucht- en Ruimtevaartingenieur in Delft. Daarna werkte hij 3 jaar bij KNMI, 2 jaar in de VS (University of Colorado) en 1 jaar in Bristol (Engeland).

Zijn werk focust op het gebruik van satellieten om klimaatverandering in kaart te brengen en dan vooral wat er in de poolgebieden gebeurt.

Een organisatie van Natuurpunt Genk en de Limburgse Milieukoepel vzw.
Wanneer? Juiste datum volgt nog, wellicht in de loop van het voorjaar 2021
Waar? Deze informatie volgt nog
Inkom: Deze informatie volgt nog
Inschrijven: Deze informatie volgt nog

Lang leve de insecten

Insecten kunnen meestal maar op weinig sympathie rekenen. Geheel te onrechte, want zij zijn de olie die onze natuur gesmeerd doet lopen. Jaja, ook in de tuin en zelfs binnenshuis! Ieder plekje op aarde hebben ze weten te veroveren en dat heeft geleid tot een onmetelijke diversiteit van kleuren, vormen en levensstrategieën. Op zich is dat al boeiend genoeg, maar het wordt pas interessant als we hun belang voor mens en technologie onder de loep nemen. Laat je verbazen door de prachtige macrofoto’s en heerlijke “ma hoow sèg”- verhalen.

Begeleider: Joeri Cortens.

Een organisatie van Natuurpunt Limburg en de Limburgse Milieukoepel vzw.
Wanneer? maandag, 17 mei 2021 – 20 u tot 22 u.
Waar? Online via de app Zoom, instructies volgen via mail.
Deelname: 7 € voor leden Natuurpunt en Limburgse Milieukoepel vzw, 8 € voor niet-leden.
Inschrijven is verplicht. Betaal zeker op voorhand.
Opgelet: maximum 70 deelnemers.

Inschrijven (met vermelding van ‘insecten’) via deze link